‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhetsbrevet i nettleseren
Vi gratulerer Lågdalsmuseet med 100-årsjubiléet
I år fyller Lågdalsmuseet, det kulturhistoriske distriktsmuséet for Kongsberg, Sandsvær, Numedal og Øvre Eiker, 100 år.  Det ble behørig feiret denne uka. 

Ansatte, tidligere ansatte, politikere, venner og samarbeidspartnere, representanter fra fylkeskommunen og andre prominente gjester var tilstede da muséets leder, Ole Jacob Cranner, ønsket velkommen til feiringen.    

Det har skjedd mye på 100 år, og hvordan ble det hele til egentlig? Ole Jacob tok gjestene med på Lågdalsmuséets historiske reise fra  den spede starten i Smeltehytta til dagens  omfattende utstillinger og bygningsmasse på Glitre.  Ordfører Line Spiten og kommunalsjef Heidi Hesselberg Løken overrakte gode ord og en sjekk på kr 25 000.- til jubilanten før flere andre entret talerstolen med sine gratulasjoner.  Kulturinnslagene var mange, med bla. Leikaringen og Spel- og dansarlaget som koste seg på scenen med dans og moro til gjestenes begeistring.

KNF gratulerer Lågdalsmuseet med  jubiléet og ser frem til videre samarbeid  i mange år fremover!
Nye togavganger må på plass!
På en fredag, idet store deler av Buskerud gjorde seg klar til vinterferie, slapp fem ordførere to særdeles viktige nyheter, både for AS Norge og for regionen vår: Den første nyheten var god, den andre var dårlig.

Den gode nyheten er at en ny utredning, bestilt av buskerudbysamarbeidet og utført av rådgiverbedriften WSP Norge, viser at det er gode muligheter til å få til to tog i timen mellom Drammen og Kongsberg. Kostnaden er betydelig lavere enn tidligere antatt. Utredningen støtter også opprettelsen av ny jernbanestasjon ved Teknologiparken.
Innspillsmøte skapte gode diskusjoner
Kongsberg kommune skal denne våren revidere sine retningslinjer for salg og skjenking av alkoholholdig drikk, et reglement som har stått uforandret siden 2008. 

I lys av dette, ble det torsdag morgen invitert til et medlemsmøte for å diskutere mulige endringer. Kongsberg Næringsforum tok initiativ til møtet, som fokuserte på aktuelle temaer som skjenketider, netthandel og hjemkjøring av alkohol, og ikke minst muligheten for å skjenke i byens grøntområder.  

Om du ikke hadde anledning til å komme på møtet, men allikevel har innspill til oss, så vil vi svært gjerne høre fra deg. Send oss dine synspunkter til post@knf.kongsberg.no.  Selv om du kanskje ikke tilhører bransjer som driver med salg eller skjenking, men har meninger om saken, så er det ingen hindring for å sende oss noen linjer innen 27. februar.
Spis Ute-uka nærmer seg!
Etter noen års pause blåser vi liv i «Spis Ute-uka» igjen. 

I "Spis Ute-uka" får du servert kulinariske opplevelser fra store deler av verden pakket inn i et lavterskeltilbud og med en prislapp som er overkommelig for de aller fleste.  
 
10 av byens beste hoteller, restauranter og spisesteder i Kongsberg har i år gått sammen om «Spis Ute-uka» konseptet, og tilbyr minst én rett på menyen sin til kr. 150,- per person (drikke kommer i tillegg).