‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhetsbrevet i nettleseren
Vi gratulerer TehcnipFMC med 50-årsjubileet
Onsdag denne uken var det stor feiring i TechnipFMC-bygget i Kongsberg Teknologipark!

TechnipFMC i Norge startet som en del av oljedivisjonen på Kongsberg Våpenfabrikk i 1972. Selskapet var dermed med på den fantastiske teknologiske utviklingen på Kongsberg. Med årene vokste de, og de har etablert seg langs hele norskekysten. I 1994 ble vi kjøpt av amerikanske FMC, og i 2017 fusjonerte selskapet med franske Technip. 

- Selv om vi har blitt større og i dag er et internasjonalt selskap, er sjelen og tilhørigheten vår norsk, sier selskapet om seg selv på sine hjemmesider. 

2600 ansatte bemanner kontorer, verksteder og prosjekter på Lysaker, Kongsberg, Bergen, Florø, Kristiansund, Stavanger, Orkanger og på fartøy og rigger over alt på norsk sokkel.

Vi gratulerer jubilanten, og ønsker lykke til i de neste 50 årene!
Salg og skjenking til høring
Vi inviterer til medlemsmøte om kommunens retningslinjer for salg og skjenking av alkoholholdig drikk torsdag 22. februar kl. 9 - 11 i våre lokaler på Kirketorget 4.

Kongsberg kommune skal revidere sine retningslinjer for salg og skjenking denne våren, og har sendt varsel om høring.  Nå har dere altså muligheten til å kommentere og foreslå endringer i retningslinjene, som stort sett vært uendret siden 2008.
 
Ny runde med programworkshops for Kongsberg Agenda
Hvordan løfter du frem ditt programinnhold blant over 200 andre arrangementer? 

Bli med på program-workshop 29. februar og finn det ut! Vi byr på mer informasjon, tips, triks og god sparring. Du kan selv velge om du vil være med på den digitale workshopen på morgenkvisten, eller om du vil sitte rundt bordet med oss på Kirketorget utpå ettermiddagen.

Om du har vært på en av våre programworkshoper tidligere, eller er om du helt fersk, tilpasser vi innholdet og dialogen uansett :)
Se hva som skjer i byen
Er du blant dem som tenker at det aldri skjer noe i lille Kongsberg?  Da tar du feil!

Legg planer for helgen - gå inn på kongsberg.no sin arrangementsoversikt og "hva skjer"-kalender.  Her finnes garantert noe for en hver smak :)
På Agendaen denne uka
Ukas høydepunkt på Agendaen har vært at vi endelig har kunnet åpne for registrering av arrangementer og booking av standplass!
Uka oppsummert
Mye "blanda drops" denne uka!  Bursdagsfeiring hos TechnipFMC, HR-forum, Waterhole og Industrilederforum er noe av det som har stått på timeplanen.
Verden i 2029

Folkeuniversitetet inviterer tirsdag 20. februar til spennende foredrag i Musikkteateret med Lars Rinnan.  Han tar deg med på en reise inn i fremtiden til år 2029 hvor datamaskiner kan gjøre omtrent alt et menneske kan, bare raskere og bedre!  En nær fremtid som alikevel vil være veldig annerledes enn i dag.

Lars Rinnan er en ledende stemme innen ny teknologi, fremtiden og AI.  Han er visjonær CEO, engleinvestor, styremedlem, foredragsholder og futurist.