Se nyhetsbrevet i nettleseren
Tilbud om grønne reisefordeler til lokale bedrifter
Grønn Jobbvei er Buskerudbyens nye satsning rettet mot bedrifter og offentlige virksomheter for å gjøre det mer attraktivt for ansatte å sykle, gå eller reise kollektivt.

For bedriftene kan Grønn Jobbvei-medlemskap være et verktøy for å synliggjøre viljen til å ta samfunnsansvar også når det gjelder miljø, bærekraft og folkehelse lokalt. Det kan bidra til økt attraktivitet i rekruttering av nye medarbeidere, og løse voksende parkeringsproblemer på egne tomter.
Søk midler og gi ansatte et kompetanseløft
Har bedriften din behov for å gjennomføre en vesentlig omstilling? Søk Viken fylkeskommune om støtte til å finansiere opplæringskostnadene for de ansatte.

Å støtte bedrifter i omstilling slik at de kan gi sine ansatte nødvendig kompetanseheving er et viktig næringspolitisk virkemiddel som Viken fylkeskommune som samfunnsutvikler besitter.  
 
- Gjennom tilskuddsordninger stimulerer vi til lønnsom næringsutvikling og sørger for at bedrifter kan få til nødvendig omstilling inn i for eksempel det grønne skiftet, sier Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for næring og tannhelse i Viken fylkeskommune. 
Turruteplan legges ut på høring
Nå kan du si din mening om den nye Turruteplanen for Gruveåsen.

Planen er en del av en nasjonal satsing på friluftslivets ferdselsårer, og den første av flere delplaner som skal utarbeides i Kongsberg.  Temaplanene skal bidra til at det jobbes helhetlig, systematisk og målrettet med ferdselsårene i kommunen. Kommunen ønsker å identifisere, ivareta og utvikle ferdselsårene for å sikre et attraktivt tilbud til befolkningen med tanke på folkehelse, livskvalitet, bolyst og reiseliv – og med fokus på bærekraft og friluftsliv for alle. 
Vil du bli med oss til Arendalsuka?
Arendalsuka går av stabelen i uke 33, og vi reiser for å lære, føle på stemningen og snappe gode idéer til Agenda.

Vi i KNF har leid et hygglig hus, og nå vil vi invitere flere andre til å ta turen ned for å få inspirasjon til hva vi kan gjøre her hjemme, for eksempel under Kongsberg Agenda. 
Vi har kontoret stengt 19. mai
Kongsberg Næringsforum stenger kontoret den "inneklemte" fredagen neste uke.

Det nærmer seg 17. mai og Kr. Himmmelfart, og vi holder stengt  fredag 19. mai.

Handelskammertjenester i forbindelse med 17. mai og Kr. himmelfart.
Bestilling av ATA-carneter som skal utstedes/leveres før mandag 22. mai må være oss i hende innen mandag 15. mai.  Sertifisering av øvrige eksportdokumenter i essCert vil bli behandlet fortløpende (noe ventetid må påregnes).
KNFs selskapsmøte for driftsåret 2022
Hold av tiden 31. mai kl. 17 - 19.  Da inviterer vi alle våre medlemmer til selskapsmøte for KNFs driftsår 2022.

Møtet avholdes i KNFs lokaler på Kirketorget 4, og saksdokumenter og dagsorden vil bli publisert innen lovfestede frister.  

Dersom medlemsbedriften er representert med andre enn daglig leder, må dere huske på å sende inn fullmakt for å kunne avgi stemme.
NFEA’s konferanse om levetidsstrategier 24. - 25. mai
Levetidsstrategier i Automatiseringsanlegg
- fra kontinuitet til komponentkrise


Når NFEA inviterer til konferanse om levetidsstrategier i automatiseringsanlegg på Kongsberg 24. - 25. mai, er det med fokus på komponentkrisen som har oppstått i forbindelse med pandemien.
På Agendaen denne uka
Det fylles opp med programposter for Agenda, og lista blir lenger for hver dag som går.  Vi gleder oss til fire utrolig varierte og spennende dager i uke 25. 

Se det foreløpige programmet her
, og følg godt med fremover - her kommer stadig nye og spennende innslag!
Uka oppsummert
Her kan du lese litt om hva vi driver med om dagen når vi ikke jobber med Kongsberg Agenda.