Se nyhetsbrevet i nettleseren
Vi ønsker Tale og Daniel velkommen til KNF
Etter grundige intervjuer av mange godt kvalifiserte kandidater, gleder vi oss til å ønske våre nye kolleger Tale Steiner og Daniel Fodstadhagen velkommen til Kongsberg Næringforum.

Daniel (31) starter allerede mandag 7. februar i stillingen som salgs- og markedsmedarbeider. Daniel kommer opprinnelig fra Mjøndalen, men bor nå i Kongsberg med sin samboer fra Rjukan. Tale (26) kommer til stillingen som prosjektleder handel, reiseliv og byliv. Tale bor og jobber på Hovden, men er en Kongsbergjente som gleder seg til å flytte hjem igjen.

Så snart vi har våre nye kolleger i hus, vil vi selvfølgelig gi dere en ordentlig presentasjon av disse to. Følg med!
Tilbakeføring til de "gamle" fylkene vil ikke tjene næringslivet
Næringsalliansen Oslofjord Vest (NOV) har gitt sitt svar på høringen om oppløsning av Viken fylkeskommune.

NOV (Næringsalliansen Oslofjord Vest) består av Næringsforeningene i hhv Asker, Bærum, Drammensregionen, Kongsberg Modum og Ringerike. NOV representerer om lag 2 500 bedrifter med ca. 100 000 medarbeidere.

Som representanter for næringslivet i Oslofjord vest er NOVs tydelige konklusjon at en tilbakeføring til de «gamle» fylkene ikke er en løsning som vil tjene næringslivet og næringsutviklingen, snarere tvert imot.
Kongsberg Konferansen 2022 flyttes til sommeren
- Ny dato er ikke endelig spikret, men dette kommer vi raskt tilbake til, sier prosjektleder Sverre Engelstad.

Konferansen flyttes av flere årsaker. Først og fremst er det den forventede smittetoppen mot slutten av februar som har ført til avgjørelsen.
Vi tar temperaturen på bærekraftsarbeid i næringslivet
Et av KNF sine satsingsområder i 2022 er å tilby våre medlemmer relevant innsikt og kunnskap rundt temaet bærekraftig utvikling.

Derfor sendte vi i forrige uke ut en undersøkelse til alle våre medlemmer og samarbeidspartnere. Undersøkelsen skal hjelp oss å skape et godt innhold til medlemsmøter og kompetanseheving rundt temaet.

Har du ikke allerede svart, vil vi gjerne at du deltar i undersøkelsen som tar ca 5 – 7 minutter å fylle ut.
Et nytt og viktig tilskudd til Teknologibyen Kongsberg
SINTEF, et av Europas største uavhengige forskningsinstitutter, etablerer nå kontorer på Kongsberg.
(Foto: Adam Tzur, SINTEF)

Sammen skal SINTEF og Kongsberg Klyngen, med industrimiljøet i spissen, utvikle bærekraftige og konkurransedyktige løsninger, som kan bidra til å bygge ny norsk industri, skape nye arbeidsplasser og styrke eksisterende.

– Det siste året har SINTEF Manufacturing jobbet sammen med konsortiet i Kongsberg Klyngen hvor de deltar i flere spennende prosjekter som omhandler komplekse systemer og omstilling til industri 4.0. forteller Silje Aschehoug, administrerende direktør i Sintef Manufacturing (bildet).

– SINTEF ønsker å være tett på viktige næringsmiljøer der utviklingen skjer, sier konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. Kongsberg er et av Norges fremste teknologimiljøer med sterke tradisjoner for samarbeid mellom industri og forskningsmiljøer. Et slik samarbeid tror vi er helt avgjørende for å lykkes med en grønn og digital omstilling, i Kongsberg-industrien og i landet for øvrig.
Vil DU være med å kåre årets ungdomsbedrift?
Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter går av stabelen i uke 12, og nå ser "Ungt Entreprenørskap Viken - region Buskerud" etter engasjerte jurymedlemmer.

Mesterskapet, som i år går digitalt, skal kåre vinnere innen en rekke kategorier. Her kniver elever fra videregående skoler i hele Viken om de gjeve prisene.

Over 500 ungdomsbedrifter har startet opp i år. Under årets fylkesmesterskap deles de opp i regionene Buskerud, Akershus og Østfold. Vil du være med å bedømme ungdomsbedrifter fra region Buskerud vil vi gjerne høre fra deg!
28
Februar
08:30 - 10:30
Forum for Opplevelser
Sted: KNF, Kirketorget 4
  Les mer og meld deg på
17
Mars
08:30 - 09:30
Partnerfrokost Vekst i Kongsberg
Sted: Hotell 1624 - Clarion Collection Hotel Kongsberg
  Les mer og meld deg på
21
Mars
12:00 - 14:00
Forum for Serveringssteder
Sted: Privat Cafe & Bar, Storgata 4
  Les mer og meld deg på
22
Mars
17:15 - 19:00
Forum for Handel
Sted: KNF, Kirketorget 4
  Les mer og meld deg på
23
Mars
08:30 - 10:30
Forum for Opplevelser
Sted: KNF, Kirketorget 4
  Les mer og meld deg på